AGENDA:                                        

                14 april 2024 - BUREN (JAZZCLUB TIEL) - 14.30 - 17.00 uur

                        (Nadere gegevens volgen)

                 8 december 2024    Jazzclub Zeist - aanvang 14.30 uur

                 Torenlaan Theater, Torenlaan 38 Zeist 

                     

                    

                                       

 

 

 

In de geschiedenis van de STABLE ROOF JAZZ BAND heeft de Engelse Trad-jazz altijd een grote rol gespeeld. De oprichters (1981) en hun opvolgers hadden vooral de band van Chris Barber hoog in het vaandel staan. Het credo was altijd: "We spelen alleen nummers die Barber speelt of heeft gespeeld". Met deze stijl boekte de band jarenlang grote successen in binnen- en buitenland.

Evenals Chris Barber dat deed werd er gezocht naar aanvulling en verandering in de bezetting met het doel de klankkleur te verbreden. Zo ontstond uiteindelijk de STABLE ROOF JAZZ & BLUES BAND.

In 2018 kreeg de Trad-jazz een kleinere rol (verandering van spijs doet eten) en werd de blazerssectie teruggebracht tot drie, de ritmesectie volledig vernieuwd en piano toegevoegd. Kortom, de traditionele oudestijl bezetting. Om het publiek te blijven boeien werd eveneens het repertoire ingrijpend onder handen genomen. Zo ontstond in korte tijd een nieuwe sound met een allround repertoire, waarin vele jazzstijlen vertegenwoordigd zijn. Diverse nummers worden gezongen en belangrijk: het plezier van publiek en muzikanten staat voorop.

Alle stukken zijn strak gearrangeerd door muzikaal leider en cornettist Ton van Brussel. In de vernieuwde bezetting volgden inmiddels vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland.

Helaas heeft COVID-19 zijn sporen achtergelaten. Bijna twee jaar waren er geen optredens en kon er nauwelijks gerepeteerd worden. Ook aan de bezetting moest door Corona gesleuteld worden. Van Henk Strabbing (tb) en Dick Klijn (banjo) moest helaas afscheid genomen worden en hoewel het steeds moeilijker wordt goede vervangers te vinden is het de STABLE ROOF toch gelukt de band met twee kanjers op peil te houden. Het zijn Victor Bronsgeest op trombone en Willem Deutekom op banjo. Beiden gepokt en gemazeld in de Classic Jazz, waardoor de eerder ingeslagen weg een vervolg heeft gekregen. Op contrabas zien we een oude bekende, want ook

Eric van Buijsen heeft zich in 2022 weer aangesloten.

Intussen is er al weer flink gerepeteerd en met het bijzondere, nieuwe repertoire hoopt de band al haar trouwe fans weer even enthousiast te krijgen als voorheen.