contact:

Willem van den Toorn: tel. +31(0)263793485 

of: (0031) (0)653627391

e-mail:  toorn454@planet.nl

Peter de Klerk: e-mail: c.peterdeklerk@gmail.com

                                        DE BANDLEDEN:

Peter is een allround muzikant die vanaf zijn prille jeugd al klarinet en saxen speelt. Memorabele momenten in zijn muzikale leven beleefde hij met de Green River Jassband. Hij won met deze band onder andere het Loosdrechts Jazzconcours in 1969. Evenals Ton speelde hij ook een aantal jaren in de Limehouse Jazzband en samen tot aan de opheffing in 2021 in de Basin Street Jazzband
Grote inspirators voor hem zijn Jan Morks, Duke Ellington, Bob Wilbur en Buddy de Franco. Zijn inbreng in de blazerssectie van de Stable Roof mag er zijn!

Ton heeft een klassieke piano- en trompetopleiding en kwam via de jazzband op de middelbare school (met o.a. Bert de Kort) met de jazz in aanraking. Hij werd secretaris van de Haarlemse Jazzclub en was in 1965 medeoprichter van de Limehouse Seven (later Limehouse Jazzband), de band waarmee hij in 1972 het jazzconcours van het Bredase Jazzfestival won. Van 1981 t/m 2021 was hij cornettist en arrangeur van de Basin Street Jazzband. Daarin speelde hij jarenlang met Peter de Klerk en Willem Deutekom. In 2006 kwam hij als cornettist en vocalist bij de Stable Roof Jazz Band. Al snel maakte hij doordachte en mooie arrangementen voor de band, waarmee hij de muzikale klankkleur verdiepte en verbreedde: van de pure rag en dixieland, via de swing tot en met de blues. Hij is de muzikaal leider van de band.

Victor, landschapsarchitect, raakte in zijn HBS-tijd (jaren ’60) geobsedeerd door jazzmuziek uit de jaren ’20. Na aankoop van een trombone kon hij al snel terecht bij de “Minerva Jazzband”(winnaar Bredase jazzconcours 1975). Daarna volgden de ”Ceresband”, “Fluitekruid”, “Harlem Bound”, Graduates of Swing”, “Big Mama’s Jazzband”, “New Orleans Saints”, “Andors Jazzband”, en “Red Wing”.
Bij de twee laatstgenoemde bands is hij nog steeds actief. Daarnaast is hij initiator van jazzhistorische projecten: “75 jaar Original Dixieland Jazzband” (1992); “New Orleans Rhythm Kings”(1998) en “100 jaar jazz op de plaat” (2017).

Henk heeft in zijn lange loopbaan als pianist in talloze bands gespeeld en nog veel meer bands uit de brand geholpen, als hun vaste pianist ziek of even afwezig was.
Begonnen in de Needle Town Jazzband, speelde hij jarenlang in de Dixie-Express en recent in de Radio Town Jazzband.
Tot de opheffing in 2021 was hij ook de gewaardeerde pianist in de Basin Street Jazzband.
Het fijne swingende pianospel van Henk heeft er mede toe bijgedragen dat de STABLE ROOF JAZZ BAND een klankkleur heeft gekregen die niet meer te vergelijken is met die uit het verleden.

Willem begon op 15-jarige leeftijd als gitarist in een schoolband. Deze groeide al snel uit tot een schnabbelende band met een voorkeur voor “Dixieland”, hoewel ook de “Rock ’n Roll” niet werd geschuwd.
Vijf jaar later werd hij banjoïst in de “LITTLE TOWN JAZZ BAND” uit Schagen.
In 1969 begon zijn neef Wim Deutekom de “HOT PICKLES” , een band die zich toelegde op “oud-blank” en “vaudeville”. Ook van dit orkest maakte Willem zo’n 15 jaar deel uit, totdat de band door wisselingen uiteenviel.
Vanaf 1991 speelde hij in de Basin Street Jazzband. Naast de Basin Street speelde ook hij bij “Big Mama” en “the New Orleans Saints” en wordt hij regelmatig als invaller gevraagd bij andere orkesten.
Ooit schreef het orgaan van de “Gorinchemse Jazzclub” over hem: “Bij Willem Deutekom is de banjo veel meer een begeleidend instrument. Vakbekwaam, fantasievol en met verve liet hij ons soli horen, die je in New Orleans zelf deed wanen.

Willem is begonnen met drummen in een schoolband. (1957)

In militaire dienst maakte hij deel uit van een muzikale cabaretgroep (1960-1961) In 1963 won hij met de "Perdido Street Paraders" het Loosdrechts Jazzconcours.

In 1964 stapte hij over naar de toen al bekende Harbour Jazzband uit Rotterdam en in dit orkest heeft hij tot het voorjaar van 1983 gespeeld. In deze jaren heeft hij met de HJB naast vele tournees en vele succesvolle optredens 6 LP's en 2 CD's gemaakt.

Eind 1983 vertrok hij voor zijn werk naar Duitsland waar hij speelde in een combo en een Big Band.

In 2000 keerde hij terug naar Oost-Nederland en al snel speelde hij ook daar in diverse bands.

Vanaf 2019 acteert hij vast in de Stable Roof Jazzband.

Al op de HBS speelde Rob in een beatbandje slaggitaar, maar raakte tijdens de verkeringstijd ook geïnteresseerd in de saxofoon. Hij speelde sopraan en bariton in een lokale dixielandband tot die ter ziele ging. Vanwege tijdgebrek als zelfstandig ondernemer moest hij stoppen met de jazz. Begin jaren '90 was hij actief als slaggitarist en zanger van Rock&Roll band de Zodiaks, waarin hij ook regelmatig de baritonsax ter hand nam. Na de eeuwwisseling kwam ook de jazz weer in beeld en ontstond de belangstelling voor de contrabas. Ook klassieke muziek komt aan bod in het Ambiance Ensemble.

Het grootste feest van het jaar voor Rob is het Django Reinhardt festival in Fontainebleau . Daar verzamelen zich vele muzikanten, waaronder meer dan 100 gitaristen. Dan ben je als bassist zeer populair! Daarom is Rob in de tweede helft van juni vrijwel altijd bezet.