BANDLEDEN


Klik op een bandlid foto voor details

BAND

7 jazzmuzikanten met de swing in het bloed!


In de geschiedenis van de STABLE ROOF JAZZ BAND heeft de Engelse Trad-Jazz altijd een grote rol gespeeld. De oprichters (1981) en hun opvolgers hadden vooral de band van Chris Barber hoog in het vaandel staan. Het credo was altijd: “ We spelen alleen nummers die Barber heeft gespeeld”. Met deze stijl boekte de band jarenlang grote successen in binnen- en buitenland. En evenals Chris Barber dat deed werd er gezocht naar aanvulling en verandering in de bezetting met het doel de klankkleur te verbreden. Zo ontstond uiteindelijk de STABLE ROOF JAZZ & BLUES BAND.
In 2018 kreeg de Trad-Jazz een kleinere rol en werd de blazerssectie teruggebracht tot drie, de ritmesectie volledig vernieuwd en piano toegevoegd. Om het publiek te blijven boeien werd eveneens het repertoire ingrijpend onder handen genomen. Zo ontstond in korte tijd een nieuwe sound met een allround repertoire waarin vele jazzstijlen vertegenwoordigd zijn. Veel nummers worden gezongen, waardoor de band extra “Schwung” heeft. Het plezier van publiek en muzikanten staat voorop.
Alle stukken zijn strak gearrangeerd door muzikaal leider en cornettist Ton van Brussel. In de vernieuwde bezetting volgden inmiddels vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland.
Helaas heeft ook COVID-19 zijn sporen achtergelaten. Al bijna twee jaar waren er geen optredens en kon er nauwelijks gerepeteerd worden. Ook aan de bezetting moest door Corona gesleuteld worden. Van Henk Strabbing, Dick Klijn en Eric van Buijsen moest helaas afscheid worden genomen en hoewel het steeds moeilijker wordt goede vervangers te vinden, is het de Stable Roof toch gelukt drie kanjers in huis te halen.
Het zijn: Victor Bronsgeest, trombone – Willem Deutekom, banjo – en Wietze van Foeken, contrabas. Alle drie gepokt en gemazeld in de Classic Jazz, waardoor de eerder ingeslagen weg een vervolg kan krijgen..
Intussen is er al weer flink gerepeteerd en met het bijzondere nieuwe repertoire hoopt de band al haar fans weer even enthousiast te krijgen als voorheen.


BANDLEDEN

Klik op een bandlid foto voor detailsBezetting


•Ton van Brussel – cornet, vocals, arrangementen

•Peter de Klerk – klarinet, saxen

•Victor Bronsgeest – trombone

•Henk Hoedemaker – piano

•Willem van Deutekom – banjo

•Wietze van Foeken – contrabas

•Willem van den Toorn - drums


De Stable Roof Horen?

luister hier


Bogalusa strut


Webdesign en realisatie, Peter Fiévez